به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از خبرنگار جهانبين نيوز ، کارشناس تغذيه مركز بهداشت استان چهارمحال و بختياري با اشاره به پخش نذورات در ايام محرم گفت: غذاهايي که در اين ايام پخش ميشود نبايد بيشتر از ?? تا ?? ساعت در يخچال نگهداري شود. فلسفه غذاي نذري اين است که افراد گرسنه را سير کند ولي متاسفانه يکي از مشکلات مهم در اين زمينه ميزان سرو غذا در اين مدت است.
بهمن فروزنده به اهميت ظروف غذاهاي نذري اشاره کرد و گفت: ظروفي که داراي الياف گياهي هستند علاوه بر اينکه اثرات کمتري بر غذا دارند قابل برگشت به طبيعت نيز هستند. در اين بين اگر افراد غذاي نذري دريافت کردند بايد بلافاصله از ظروف يک بار مصرف خارج کنند. رعايت اين موارد تا حد زيادي از عوارض پيش رو جلوگيري ميکند.
به گفته وي، استفاده کردن از ظروف پلاستيکي براي نگهداري مواد گرم ميتواند باعث انتقال مواد شيميايي ظروف به غذا شود که در طولاني مدت ممکن است آسيبهايي را به سلامت انسان وارد کند.
کارشناس تغذيه مركز بهداشت استان در ادامه در خصوص اصول تهيه مواد اوليه گفت: تهيه مواد اوليه و نگهداري آن بسيار حائز اهميت است. به همين دليل بايد اين مواد را از مکانهاي معتبر تهيه کنند. به خصوص در زمينه گوشت بايد توجه ويژهاي شود چون در اين ايام ذبح دام بسيار صورت ميگيرد پس بايد شرايط مناسبي فراهم شود تا گوشت ها را در مکاني مناسب و تميز نگهداري کنند و اگر به موقع استفاده نشد بايد آن را در يخچال قرار دهند.
فروزنده ادامه داد: استفاده از روغن مايع و عدم استفاده از سنگ نمک به دليل وجود فلزات سنگين و آسيب رسان به سلامت از جمله مواردي است که بايد در تهيه غذا به آن توجه کرد. از طرفي بايد به مقدار مناسب از اين مواد استفاده شود چرا که هر دو به يک ميزان در سلامت افراد تاثير گذار هستند.
وي به عدم توزيع سالاد و سبزي به دليل مشکلات در تهيه، پاک کردن و گند زدايي تاکيد کرد و گفت: ماست جايگزين مناسبي براي سبزي و سالاد است همچنين بهتر است در اين ايام حداقل براي فرهنگ سازي، به جاي نوشابه، دوغ توزيع شود. براي توزيع چاي نيز بهتر است به جاي قند از کشمش، توت و خرما استفاده کنند.
فروزنده در پايان گفت: عدم رعايت اين مسائل ميتواند باعث ايجاد مسموميت غذايي شود. به همين دليل به افراد توصيه ميشود غذاهاي نذري را از مکانهايي که ميشناسند تهيه کنند تا نسبت به چگونگي پخت آن مطمئن باشند.